Yassine en Zineb trappen Groen doet goed Utrecht af

Op 14 januari 2015 startte Groen doet goed Utrecht met een bestuurlijke conferentie. Bestuurders en natuurvrijwilligers uit de provincie Utrecht ontvingen vantevoren een handgeschreven uitnodiging van Yassine en Zineb van Basisschool de Pyramide. Zij nodigden de deelnemers uit om deze dag naar het buurthuis in Zuilen te komen om te praten over hun buitenspeeldroom.

bestuursbijeenkomst y en z

In een kort filmpje maakten de deelnemers kennis met Yassine en Zineb. Yassine was nog nooit in een bos van Nederland geweest en dacht dat je in het bos ijzer en goud kan vinden. Na de introductie gingen de aanwezigen – van provinciaal gedeputeerde Bart Krol en wethouders van de deelnemende gemeentes, tot vrijwilligers van de Utrechtse natuurorganisaties – aan de gang om te bedenken hoe ze Yassine en Zineb de natuur in Utrecht vaker zouden kunnen beleven. Yassine en Zineb maakten uiteindelijk de winnaar bekend.

Na bekendmaking van het winnende idee, tekenden alle aanwezigen de intentieverklaring voor het programma Groen doet goed. Samen met IVN gaan de gemeenten het programma de komende maanden uitrollen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s