Utrechtse kids kiezen het leukste natuuruitje

De zon straalt, de lente is in aantocht: tijd om naar buiten te gaan! Maar wat vinden kinderen in de Provincie Utrecht het leukst om buiten te doen? Lammetjes aaien, in een boom klimmen of toch je eigen groente kweken? Groen doet goed en Kidsproof gaan op zoek naar de leukste kinderactiviteiten in de natuur.

Vanaf de start van de lente plaatst Kidsproof Utrecht een jaar lang elke maand vijf Naar Buiten-tips op http://www.kidsproof.nl/utrecht. Tips die je bijna overal kunt doen, of juist maar op een paar plekken in Utrecht. Zwemmen in natuurwater bijvoorbeeld, of een hut bouwen. Op de website zie je wat de beste plekken zijn. Utrechtse Groen doet goed-gemeenten – Nieuwegein, Houten, Utrecht, Zeist en Woerden – brengen dat per tip in kaart.

Kidsproof en Groen doet goed hebben een gezamenlijk doel: zoveel mogelijk kinderen met hun (groot)ouders de natuur in. Jakobien van Seventer van Kidsproof Utrecht: “Wij merken dat natuuruitjes steeds populairder worden op Kidsproof. Sommige ouders zoeken er specifiek naar, anderen zien de ‘groene tips’ tussen de andere tips staan en worden daar heel enthousiast over. Het is fantastisch dat wij door de samenwerking met Groen doet goed natuurgebieden en natuuruitjes in en om Utrecht nóg meer onder de aandacht kunnen brengen.

Beide organisaties roepen kinderen op om te laten weten wat zij het leukst vinden in de natuur. Maak een foto van jouw favoriete activiteit, deel ‘m op Twitter, Facebook of Instagram en gebruik de hashtag #naarbuitentip. De populairste activiteiten worden gebundeld, mét tips van Utrechtse kids

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s