BSO De Toverfluit wint filmwedstrijd 50 dingenlijst

Welke kinderambassadeurs hebben de prijs gewonnen voor de leukste, mooiste of spannendste film over hun belevenissen in de natuur? Op 23 november werden de prijswinnaars van de ‘50 dingen filmwedstrijd’ van Groen doet goed bekend gemaakt. BSO De Toverfluit uit Nieuwegein won de juryprijs en basisschool Het Schateiland uit Utrecht kreeg de publieksprijs.

winnaar-nieuwegein

De prijzen werden uitgereikt  tijdens de 50 dingen film première in het Utrechtse provinciehuis. Dit was de afsluiting van de Groen doet goed-filmwedstrijd ’50 dingen die je voor je 12e gedaan moet hebben’.  Aan het project deden vijf groepen ambassadeurs mee, kinderen van basisscholen en BSO’s uit de provincie Utrecht. Bij het evenement waren zo’n 60 kinderen aanwezig.

Gedeputeerde Bart Krol reikte de juryprijs uit: ‘Juist de Battle tussen het blote voetenpad en het hutten bouwen als leukste activiteit om buiten te doen, maakte het filmpje spannend en heel leuk om naar te kijken. Jullie laten zien hoeveel plezier je kunt hebben in de natuur.’ De prijswinnaars waren trots op hun prijs.

Filmwedstrijd
Ongeveer 180 kinderen uit de provincie Utrecht zijn de afgelopen maanden op zoek gegaan naar de 50 dingen die zij het leukste vinden om in de natuur bij hen in de buurt te doen. Hier hebben ze filmpjes van gemaakt voor de filmwedstrijd van Groen doet goed. Tot 22 november kon via youtube worden gestemd op de filmpjes van de vijf deelnemende scholen en BSO’s.

50 dingenlijst iris-met-lijst
Naast de filmpjes hebben de kinderen een nieuwe 50 dingenlijst gemaakt, met activiteiten die je voor je 12e in de natuur gedaan moet hebben. Zij presenteerden en overhandigen deze tijdens het evenement aan gedeputeerde Bart Krol.

De deelnemende filmpjes zijn te vinden op het Youtubekanaal van Groen doet goed.

In de media
Na afloop van het evenement is er een aantal nieuwsberichten op internet verschenen:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s